четвер, 18 вересня 2014 р.

17.09.14 Засідання президії обласного комітету Профспілки

 

17 вересня відбулось розширене засідання президії Дніпропетровського обкому Профспілки працівників освіти і науки України. Одним з основних було питання про дії виборних органів профспілкових організацій по захисту трудових та соціально-економічних інтересів педагогічних працівників.
Йшлося про недопущення порушення прав освітян у наслідок реалізації в установах і закладах освіти доручення губернатора від 03.09.2014 р. № 29526/7/1-14 щодо оптимізації штатної чисельності працівників бюджетних установ, надання працівникам відпусток без збереження заробітної плати, встановлення для працівників режиму роботи на умовах неповного робочого часу, зменшення або скасування стимулюючих виплат, зменшення надбавок і доплат, які встановлені у граничних розмірах.
Також була дана негативна оцінка намаганням департаменту освіти і науки не включати до тарифікації педагогічних працівників законодавчо визначену надбавку за престижність праці.

Прийнято рішення про направлення листа губернатору області щодо необхідності скасування доручення та визначено низку дій по недопущенню реалізації хибних ініціатив департаменту освіти і науки по тарифікації педагогічних працівників.

Немає коментарів:

Дописати коментар