середу, 30 липня 2014 р.

Звернення Дніпропетровського обкому профспілки працівників освіти і науки України

Центральний
Комітет профспілки
Працівників
Освіти  і  науки  України

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОБКОМ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

49000, м. Дніпропетровськ, К.Маркса,93
тел./ факс 744-58-55, тел. 744-58-45
e-mail: profspilka.dnepr@ua.fm

центральный
комитет профсоюза
работников
образования и науки украины

ДНЕПРОПЕТРОВСКИЙ ОБКОМ ПРОФСОЮЗА РАБОТНИКОВ ОБРАЗОВАНИЯ И НАУКИ УКРАИНЫ

49000, г. Днепропетровск,  К. Маркса, 93
тел./ факс 744-58-55, тел. 744-58-45
web-сторінка: ponu.dp.ua
___25.07. 2014 р.  _101/03           
на №___________________________     

Голові Верховної Ради України
                                                                       Турчинову О.В.


Шановний Олександре Валентиновичу!

Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України, представляючи майже 110-тисячний освітянський загал Дніпропетровщини, звертається до Вас з приводу поданого на розгляд Верховної Ради України проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік».
Зазначений проект закону обмежує права і гарантії працівників освітянської галузі і радикально звужує гарантовані державою трудові, соціально-економічні права освітян.
Здійснення керівниками органів виконавчої влади та керівниками закладів освіти заходів щодо оптимізації штатної чисельності працівників призведе до подальшого фактичного скорочення освітян. З цим Дніпропетровська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України категорично не погоджується.
З метою запобігання зниження рівня життя не можна допустити:
-  запровадження надання працівникам відпусток без збереження заробітної плати на визначений керівниками термін;
- встановлення для працівників режиму роботи на умовах неповного робочого часу без їхньої згоди та попередження;
- зменшення або скасування підвищень посадових окладів, стимулюючих виплат, надбавок і доплат, які встановлені у граничних розмірах.
Обком Профспілки працівників освіти і науки України категорично не погоджується з зупиненням дії Закону України «Про індексацію грошових доходів населення» та про вилучення коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування на випадок безробіття і направлення їх до Пенсійного фонду України. Вважаємо, що кошти цих Фондів страхування мають використовуватися виключно з метою забезпечення витрат на соціальні послуги, види яких передбачені відповідними законами.
Вважаємо, що зазначені положення законопроекту не відповідають статті 22 Конституції України, згідно з якою не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод громадян при прийнятті нових або внесення змін до чинних законів.
Проект Закону суперечить також статті 64 Конституції України, згідно з якою конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. Окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень можуть встановлюватися лише в умовах воєнного або надзвичайного стану. Вичерпний перелік конституційних прав і свобод людини і громадянина, які тимчасово обмежуються у зв'язку з введенням воєнного стану, зазначається в Указі Президента України про введення воєнного стану. При цьому, не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 61, 52, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 Конституції України.
За сучасних умов можливі обмеження будь-яких прав і свобод громадян повинні відповідати міжнародно-правовим нормам і здійснюватися при неухильному дотриманні норм національного законодавства України.
Враховуючи викладене, просимо Вас, шановний Олександре Валентиновичу, вжити заходів для зняття з розгляду законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», зареєстрованого за № 4308а.
Варто наголосити, що освітяни мають право на гідну оплату праці, достатній рівень життя та соціальний захист.
Сподіваємося на Вашу підтримку, розуміння проблем та їх вирішення.


З повагою,
голова Дніпропетровської обласної організації

Профспілки працівників освіти і науки України                            Г.В.Бєлікова                                             

Немає коментарів:

Дописати коментар