вівторок, 25 лютого 2014 р.

ЗВЕРНЕННЯ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКЕ ОБЛАСНЕ ОБ’ЄДНАННЯ

       П Р О Ф С П І Л О К

       (Міжгалузева рада профспілок) 

                                               
ЗВЕРНЕННЯ
Президії Дніпропетровського обласного об’єднання
профспілок до керівників профспілкових організацій


         Останні події в Києві, що призвели до загибелі людей, наповнили жалем серце кожного українця. Ми співчуваємо всім постраждалим, сім’ям загиблих.
         Непрості політичні процеси, які відбуваються в нашій державі, викликають стурбованість трудових колективів та членів профспілок, про що свідчать  звернення до профспілкових органів.
         Люди занепокоєні тим, що вони можуть призвести до повного розбалансування економіки, зупинення підприємств та втрати робочих місць і засобів для існування, порушень у системі забезпечення життєдіяльності населення.
         Все це є наслідком неефективної роботи органів влади, ігнорування нею діючого законодавства (в т.ч.  стосовно забезпечення соціальних стандартів в оплаті праці, і перш за все – працівників бюджетної сфери), невиконання Генеральної та галузевих угод, вимог профспілок щодо повернення боргів із заробітної плати та підтримки вітчизняного товаровиробника.
         У цій складній ситуації Президія Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок звертається до керівників профспілкових організацій всіх структурних ланок із закликом продовжувати проведення необхідних заходів для забезпечення стабільної роботи підприємств, виконання власниками в повному обсязі зобов’язань колективних договорів та угод, не допускаючи при цьому їхнього перегляду в бік зниження соціальних гарантій для трудящих стосовно зайнятості, оплати та умов праці.
         Висловлюємо сподівання, що Президія та Рада Федерації профспілок України, засідання яких відбудуться найближчим часом, дадуть оцінку політичній та соціально-економічній ситуації в Україні та здійснять конкретні заходи стосовно подальших дій профспілок по захисту прав та інтересів трудящих.

Прийнято Президією Дніпропетровського                                                        обласного об’єднання профспілок, 
постанова від 24 лютого 2014р. ,  № Пр.23-22г

Немає коментарів:

Дописати коментар